Breaking News

Μικτές φυλές βοοειδών


Ο µικτός τύπος είναι ενδιάµεσος µεταξύ γαλακτοπαραγωγού και κρεοπαραγωγού τύπου. ∆ηµιουργήθηκε λόγω της αρνητικής γενετικής συσχέτισης µεταξύ των χαρακτήρων της γαλακτοπαραγωγής και της κρεοπαραγωγής. Ό,τι κερδίζει η προσπάθεια γεννητικής βελτίωσης στη γαλακτοπαραγωγή το χάνει στην κρεοπαραγωγή.

Ο µικτός τύπος προτιμάται από τους αγελαδοτρόφους που δεν επιθυµούν την πλήρη εξειδίκευση σε γάλα ή σε κρέας. Είναι ιδανικός για µικρές (µέχρι 10 αγελάδες) ή µεσαίες οικογενειακές συστηµατικές εκτροφές (10-15 αγελάδων), οι οποίες τοποθετούν µια µέση ατοµική γαλακτοπαραγωγή (περίπου 4000kg) που θα στηρίξει οικονοµικά την εκτροφή, αλλά συµπληρωµατικά να έχουν την δυνατότητα τα µοσχάρια να παχυνθούν αποτελεσµατικά (ηµερησία αύξηση 1-1,2kg) και να προσφέρουν σηµαντικού βάρους σφάγιο, καλής απόδοσης (60-65%) και καλής ποιότητας κρέατος. Εξάλλου ο µικτός τύπος είναι λιγότερο απαιτητικός σε ποιότητα και ποσότητα ζωοτροφών από τον γαλακτοπαραγωγικό τύπο.


  • Φυλή Simmental
  • Φυλή Belgian Blue
  • Φυλή Normande
  • Φυλή Piedmontese
  • Φυλή Φαιά των Άλπεων (Σβυτς - Brown Swiss)


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment